Kikkert_HotelCalifornia1Hotel California is het verhaal over de gedoemde liefde tussen de briljante studente Hanne Sønderskov en de ervaren tv-journalist Asse Muller.
Er ontploft een granaat onder de auto van een bekende Amsterdamse kunstenaar. Het onderzoek naar de aanslag brengt Asse Muller naar een eiland voor de kust van Brazilië en het afgelegen Hotel California. De toevallige ontmoeting daar met de openhartige Hanne (‘Ik heb een obsessie voor seks’) zet stormachtige en uiteindelijk noodlottige ontwikkelingen in gang.

Jan Kikkert beschrijft in deze roman indringend de eenzaamheid van een jonge vrouw, worstelend met haar verleden en de  ontreddering van een man die aan zijn hartstocht voor haar ten onder lijkt te gaan.

Er begon een knagend verlangen dat me lang, te lang in zijn greep zou houden. Een verlangen dat me alles van waarde, alles wat ik lief had zou doen verliezen, ook mijn eigen waardigheid. (…)”

De gebeurtenissen spelen zich af tegen de achtergrond van ‘Hilversum’ en zijn bijzondere omgangsvormen en Hotel California met zijn onaangepaste bewoners;  een zwaarbewapende hoteleigenaar,  een muzikant die met zijn dwarsfluit de zon laat opkomen,  een dikke jongen met haat in de kleurloze ogen, een opgewonden bodyguard met een stuurloos geslacht en een astmatische oorlogsveteraan die de dood op de hielen zit. Met humor en ironie beschreven werelden, waar plaats is voor liefde en vriendschap, afgunst en verraad, voor seks en poëzie.

Anderen over HOTEL CALIFORNIA

Hotel California is goed geschreven en heel interessant. De stijl is uitstekend; er staat zelden een woord te veel in. De verspreiding van de achtergronden van de personages blijft tot het einde doorgaan. Dat vind ik mooi gedaan.”
Jan van Aken (auteur van o.a. de bestseller De Afvallige)

‘Een paar jaar was Jan Kikkert een stem in de nacht, als ik om drie uur via een wankele telefoonverbinding vanuit Panama zo nu en dan een bijdrage mocht leveren aan het radioprogramma Wereldnet. Luisteraars van Wereldnet die wisten het allang, van die Panama Papers en de corrupte bedoeninkjes, want dat slingerden wij via de VPRO én de korte golf jaren geleden al de ether in. Zoals alle goede programma’s bestaat ook Wereldnet niet meer, en medewerkers zijn uitgezwermd, her en der andere dingen aan het doen. Jan schrijft gelukkig boeken, en dit is net uit, dus allemaal kopen!’  Okke Ornstein

BESTEL Hotel California

Hotel California ligt in de boekhandel en is ook via o.a. bol.com verkrijgbaar.

BESTEL EEN GESIGNEERD EXEMPLAAR >>