Maca816 pagina’s Paul McCartney (Macca voor  vrienden) is wel erg veel Paul McCartney. Hij wilde zelf niet meewerken, maar Philip Norman mocht zijn gang gaan van Paul. En dus maakte Philip (‘Paul vindt het goed’!) een rondje langs iedereen die ooit een noot met de man speelde of hem wel eens een hand gaf. Nieuwe inzichten of onbekende smeuïge details levert de uitputtende rondgang niet op. Het is allemaal al eens een keer gezegd of geschreven. Zeker voor de hardcore fans denk ik. Misschien is deze anekdote over Heather, de one legged lady waar McCartney na de dood van zijn geliefde Linda (tot zijn latere verdriet) mee trouwde, wel nieuw: In het ziekenhuis waar haar onderbeen geamputeerd zal worden, krijgt ze bezoek van een maatschappelijk werkster. Heather moet er rekening mee houden, zegt de vrouw met alle goede bedoelingen, dat ze na de amputatie minder aantrekkelijk voor mannen zal zijn.

‘If I lost my arms and my legs, darling’ Heather repllied, ‘I’d still be more attractive than you.’

Meer typerend voor het boek is een zin als deze:  ‘Now, three weeks before his seventy-third birthday, he is near the end of his Out There tour (…) on which he will have given 91 shows across four continents with een estimated gross of $ 225 million.’

Paul is geweldig. Nog steeds.