CXjdfHQUMAEAz7u‘Haar liefhebbende maar uiterst bezorgde blik vormde een onverwacht hoogtepunt van de uiteindelijke clip’.  Robert Hilburn schrijft het in zijn Johnny Cash, de biografie, een pil van bijna 700 pagina’s.

De clip is van Hurt, een nummer dat singer/songwriter  Trent Reznor schreef midden in een hevige drugsdepressie. Een lied dat fysiek pijn doet als  Cash het zingt. Dan voel je de naald op je huid.  The needle tears a hole, the old familiar sting.

De blik is van June Carter en de blik is geacteerd. Regisseur Mark Romanek (hij deed ook Scream met Michael en Janet Jackson) zag haar tijdens de opnames liefhebbend toekijken vanaf trap. Hij vroeg of ze mee wilde doen in de clip. Ze maakte zich op en keek voor de camera opnieuw liefhebbend en bezorgd. Een onverwacht hoogtepunt.

De videoclip lijkt een allegorie op menselijk verval en er naar kijken is pijnlijk.  June wilde de clip verbieden. Niet om het vertoonde verval. Fans zouden kunnen denken dat zij en Johnny volledig berooid waren.  Pijnlijk liefhebbende schijn als dieptepunt.